Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Helado Negro - Dance Ghost

B

Helado Negro (μαύρο παγωτό στα ισπανικά) λέγεται το πειραματικό ηλεκτρονικό project του Roberto Carlos Lange από το Brooklyn. Έχει κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής 2 δίσκους, το  2009 τον Awe Owe και το 2011 τον Canta Lechuza.

  Helado Negro - Deja by CVRA LVDORVM

  Regresa by Helado Negro


Πριν μερικές μέρες ανακοίνωσε την κυκλοφορία του τρίτου του προσωπικού δίσκου με τίτλο Invisible Life, που θα κυκλοφορήσει στις 5 Μαρτίου του 2013 μέσω της Asthmatic Kitty.
Μάλιστα κυκλοφόρησε ήδη το πρώτο single, Dance Ghost, το οποίο είναι διαθέσιμο για δωρεάν downloading από την soundcloud σελίδα της δισκογραφικής, εδώ.

  Helado Negro, "Dance Ghost" by asthmatickitty

Να σημειωθεί ότι στο δίσκο Invisible Life, ο Helado Negro τραγουδά για πρώτη φορά αγγλικό στίχο (παράλληλα με τον ισπανικό), ξεφεύγει αρκετά από το folk στοιχείο που τον χαρακτήριζε μέχρι τώρα και υιοθετεί μια μίξη new wave και pop ήχων, όπου κυρίαρχο ρόλο παίζουν τα synths. 
Στην ολοκλήρωση του νέου δίσκου συμβάλλουν αρκετά και ο John Philpot από τους Bear In Heaven, ο Jan St. Werner από τους Mouse on Mars, ο Devendra Barnhart, o Matt Crum και ο Eduardo Alonso. 




Official site
Bandcamp
Last.fm 
Facebook page

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου