Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Khruangbin

B



 Khruangbin!! Δύσκολο να το γράψεις ή προφέρεις αλλά άπαξ και τους ακούσεις, κολλάς!

Khruangbin σημαίνει "αεροπλάνο" στα Ταϊλανδέζικα. Το συγκρότημα αποτελείται από τους Laura Lee στο μπάσο, Mark Speer στην κιθάρα και Donald Johnson στα ντραμς. Το τρίο κατάγεται από το Τέξας και η μουσική τους είναι κυρίως ορχηστρική, κάτι μεταξύ funk, surf και ψυχεδελικής ροκ των 70's με ταϊλανδέζικη soul funk μουσική των 60's και 70's.



Έγιναν γνωστοί το 2013, όταν τους συμπεριέλαβε ο Bonobo σε ένα Mix του για το Late Night Tales , με το τραγούδι τους A Calf Born In Winter



Έχουν κυκλοφορήσει 4 EP από το 2011 


και μόλις το Νοέμβριο του 2015 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους LP δίσκο με τίτλο "The Universe Smiles Upon You". O δίσκος αποτελείται από δέκα κομμάτια και χαρακτηρίζεται από ψυχεδελικούς τόνους, εξάλλου είναι γνωστό ότι οι KhruangBin έχουν επηρεαστεί από τα soundtrack του Ταραντίνο και από τη surf rock μουσική. O δίσκος ηχογραφήθηκε σε μια κινητή σιταποθήκη στην ύπαιθρο του Τέξας.


Οι KhruangBin διακρίνονται για την ορχηστρική μουσική , ωστόσο στον δίσκο εισάγουν για πρώτη φορά και φωνητικά.


Το τραγούδι White Gloves κυκλοφόρησε και το Σεπτέμβρη του 2015 ως single- κράχτη..και τα πήγε μια χαρά!Αμέσως κέρδισαν οι Khruangbin με αυτά τα αιθέρια φωνητικά και τις κιθάρες που προσδίδουν και έναν τόνο εξωτικό.

Official site
Official Facebook
Soundcloud

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου