Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Taken By Trees

B




Σε όσους αρέσει το τραγούδι My Girls των Animal Collective, σας έχω ένα cover από τους Taken By Trees που πέρα από τη μουσική διασκευή του κομματιού πηγαίνουν ένα βήμα παραπάνω και αλλάζουν και το τίτλο του κομματιού. Από My Girls σε My Boys.


Taken by Trees ονομάζεται το τελευταίο project της Σουηδής Victoria Bergsman. Την γνωρίζουμε ήδη από τους Τhe Concretes, όπου ήταν η βασική τραγουδίστρια και στιχουργός για έντεκα χρόνια μέχρι και τον Ιούλιο του 2006, όταν και αποφάσισε να ακολουθήσει σόλο καριέρα, αλλά και από τα φωνητικά στο τραγούδι Young Folks των Peter, Bjorn and John.
Το πρώτο της album Open Field το ηχογράφησε το 2007 μόλις σε 6 ημέρες και διακρίνεται από indie pop και folk ήχους.


Το 2009 επιλέγει να πάει στο Πακιστάν (!), παρά τις συστάσεις της σουηδικής κυβέρνησης να μην το κάνει, για να ηχογραφήσει τον δεύτερο της προσωπικό δίσκο, με τίτλο East of Eden, ο οποίος αποτελείται από 9 τραγούδια. Συμπορευτής της σε αυτό το μουσικό πείραμα ο Andreas Söderström, ο οποίος συνεργάστηκε με ντόπιους μουσικούς για να δημιουργήσουν αυτόν τον δίσκο που θυμίζει κάτι το από το απόκοσμο της μουσικής παράδοσης των Σούφι.
To Noέμβριο του ίδιου χρόνου μας δίνει τη δική της ερμηνεία (cover) στη μεγάλη επιτυχία των Guns ' N' Roses Sweet Child O'Mine.


Αυτόν τον Φεβρουάριο υπογράφει στην Secretly Canadian και ετοιμάζει ήδη τον επόμενο της δίσκο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου