Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2011

School of Emotional Engineering

B

Oι School of Emotional Engineering αποτελούν περισσότερο ένα side-project του Ben Frost, παρά μια ανεξάρτητη μπάντα. Ξεκίνησαν από τη Μελβούρνη και είναι γεγονός ότι σπάνια κάνουν live συναυλίες. Το όνομα "School of emotional engineering" αποτελεί προϊόν έμπνευσης από μια απλή γραμμή στο βιβλίο-κριτική του Aldus Huxley "Brave New World" .
Όλα τα μέλη της μπάντας έχουν προσωπικά ή ομαδικά side-projects σε παραγωγές άλλων καλλιτεχνών όπως πχ. η Bjork.
Η μουσική τους συχνά χαρακτηρίζεται ως ambient, trip-hop, industrial, post-rock και δεν είναι λίγοι, εκείνοι που παρομοίασαν το πρώτο τους ομότιτλο άλμπουμ (2004) με αντίστοιχα των Sigur Ros ή των Godspeed you! Black Emperor. Ο μοναδικός δίσκος τους είναι αποτέλεσμα στην ουσία της στροφής του Frost από τους ηλεκτρονικούς στους post-rock ήχους.


Στα περισσότερα κομμάτια το πιάνο κατέχει κυρίαρχη θέση, ενώ συνοδεύεται μερικές φορές και από βιολί, τύμπανα, μπάσο και κιθάρα. O ίδιος ο Frost υποστηρίζει σε μία συνέντευξη του ότι οι School of emotional engineering αποτελούν καθαρά προσωπική του δουλειά. Επέλεξε να το "ονομάσει" διαφορετικά για να το διαχωρίσει από το μέχρι τότε μουσικό παρελθόν του.


Είναι δύσκολο να πει κανείς με σιγουριά αν θα απολαύσουμε στο μέλλον και κάποια δεύτερη δουλειά τους, αν και υπάρχει ήδη, ακυκλοφόρητη, καθώς ο Frost θεωρεί ότι πλέον απέχει κατά πολύ από το τι θα ήθελε η μουσική να πραγματεύεται.

Το καλύτερο προσωπικά κομμάτι του δίσκου:

Slicing the skin between my toes (μη σας φοβίζει ο τίτλος! )

Καλά κολλήματα!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου