Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2011

Farewell Poetry - Hoping for the invisible to ignite

B

To μουσικό αυτό διαμαντάκι μας το συνέστησε ο μουσικόφιλος Lappinos . Πρόκειται, όπως αυτοσυστήνονται στην ιστοσελίδα τους, για μια παριζιάνικη κολεκτίβα μουσικών, ενός Αγγλοσάξονα ποιητή και σκηνοθέτη και της καλλιτέχνιδας προφορικής ποίησης Amara Ross.
Οι Farewell Poetry συνθέτουν ένα δυναμικό project που συνδυάζει την indie, τη μοντέρνα κλασική, την drone και shoegaze μουσική, την προφορική ποίηση και τις πειραματικές ταινίες. Οι απλές μινιμαλιστικές μελωδίες σε συνδυασμό με τα πειραματικά φιλμ, τις οπτικές αναπαραστάσεις και την λεκτική ποίηση καθιστούν το project των Farewell Poetry το λιγότερο φιλόδοξο και δημιουργικό. Πρόκειται κυρίως για συνδυασμό σκοτεινής ποίησης, που δηλώνεται με εκφραστικές και φορτισμένες διηγήσεις από την Amara Ross και post-rock μουσικής.
Η πρώτη τους δουλειά με τον τίτλο -"Hoping for the invisible to ignite" κυκλοφόρησε μόλις φέτος (2011) κάτω από την Gizehrecords και περιλαμβάνει τέσσερα κομμάτια. Το πρώτο και μάλλον καλύτερο κομμάτι τους: " As True as Troilus" διαρκεί 19 ολόκληρα λεπτά.

Το άλμπουμ τους συνοδεύεται και από ένα DVD με το ασπρόμαυρο φιλμάκι της Ross.
Αρκετοί είναι αυτοί που θα τους παρομοίαζαν με τους Velvet Underground στο Factory και θα τους απέδιδαν την μελαγχολία και την ποίηση των Current 93 και τον ρομαντισμό των Mono, αλλά καλύτερα θα ήταν να αποφεύγαμε τέτοια μονοπάτια.
Οι Farewell Poetry αποτελούν τους πρωτεργάτες στο είδος, που από εδώ και πέρα πολλοί θα ακολουθήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου