Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Zeitfaktor

B

Ακούσαμε για τον Zeitfaktor για πρώτη φορά από τον 4amorning και από τότε έχει κολλήσει το soundcloud μας στο κομμάτι Reflections του Zeitfaktor, ή αλλιώς του Daniel από το Dusseldorf της Γερμανίας.



Ο Daniel ασχολείται με τη μουσική εδώ και 20 χρόνια, καθώς σπούδασε κλασική μουσική. Έχει σαφείς επιρροές από την ηλεκτρονική μουσική των δεκαετιών 80s και 90s και δημιούργησε τη δική του ηλεκτρονική μουσική ήδη το 1986. To project του "Zeitfaktor" πήρε σάρκα και οστά το Μάιο του 2012 και χαρακτηρίζεται κυρίως ως electronica.


Το κομμάτι Reflections, βέβαια, που τόσο έχουμε αγαπήσει και άλλο τόσο ακούσει, δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστεί ως ένα καθαρά κλασικό κομμάτι. Μια μουσική δημιουργία  που ξυπνά πληθώρα συναισθημάτων στον ακροατή και γράφτηκε από τον Zeitfaktor χρησιμοποιώντας μόνο τέσσερις συγκεκριμένες συγχορδίες, όπως απαιτούσε ο Four Chord Challenge για το 2014 του The Piano Cloud .

To κομμάτι μπορείτε να το αγοράσετε, από εδώ!


Όπως ο ίδιος ο καλλιτέχνης λέει ..

 " This is my submission for the TPC Four Chord Challenge 2014. Piano Cloud members were asked to compose a new piece of music using only the chords G minor, D minor, Eb major and F major (in that order).
Regarding the title… It´s about my past, my family and my emotions…  "

To πρώτο του EP "Electronic Soundscapes" κυκλοφόρησε ως DIY κυκλοφορία μέσω της Bandcamp  σελίδας του μέσα στο 2014. 

2 σχόλια: