Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2013

Halls

B


Ο 21χρονος μουσικός Sam Howard από το νότιο Λονδίνο, όπως είναι το πραγματικό όνομα του Halls, δημιούργησε το προσωπικό του project στο Λονδίνο στις αρχές του 2010 αλλά κυκλοφόρησε επίσημα την πρώτη του δουλειά, το ΕP Halls, τον Ιανουάριο του 2011.


Τον Ιανουάριο του 2012 κυκλοφόρησε μέσω της The Sounds Of Sweet Nothing το δεύτερο του EP, Fragile, που περιλαμβάνει 4 κομμάτια και το οποίο έχουμε ιδιαίτερα αγαπήσει. Μάλιστα, ο δίσκος είναι πλέον διαθέσιμος για δωρεάν downloading (κάθε κομμάτι ξεχωριστά) από την soundcloud του καλλιτέχνη. 
  1. Sanctuary
  2. Lifeblood
  3. I Am Not Who You Want
  4. Fade To White
Lifeblood by Halls   (το αγαπημένο αυτού του δίσκου)

Τον Οκτώβριο του '12 κυκλοφόρησε μέσω της  Νο Pain In Pop τον πρώτο του Lp, Ark, που περιέχει 11 τραγούδια.
Ξεχωρίζουν αμέσως τα: White Chalk, Roses For The Dead, Funeral και το Riverie.
Παρά το γεγονός, ότι πολλά κομμάτια του ηχογραφήθηκαν σε εκκλησίες, με τη συμβολή χορωδιών και τιτλοφορούνται κάπως περίεργα- Funeral, Roses for the dead, δεν υπάρχει καμία θρησκευτική σύνδεση στη μουσική του.

Halls "Roses for the Dead (Ukkonen Remix)" by XLR8R


Χρειάζεται να ακούσει κανείς παρά μόνο 2-3 τραγούδια του Halls, για να αντιληφθεί το είδος της μουσικής που παίζει. Ήχος dubstep και ambient που διακρίνεται από ατμοσφαιρικότητα και glitchy ηλεκτρονικούρα με ξεκάθαρες επιρροές  αφενός από τους Burial, The xx, James Blake και αφετέρου από νεοκλασικούς συνθέτες όπως είναι ο Max Richter και ο Nils Frahm.  Όσο για τα φωνητικά , αδιαμφισβήτητα μας θυμίζουν Thom Yorke.  


Official site
Soundcloud
Bandcamp
Facebook pageΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου