Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

iLiKETRAINS

B









Οι iLiKETRAINS είναι ένα post-rock συγκρότημα από το Leeds, UK που δημιουργήθηκε το 2003. H μουσική τους χαρακτηρίζεται από ορχηστρικούς ήχους βασισμένους κυρίως σε κιθάρες, ένα καθαρά post-rock συγκρότημα. Ηχητικά κινείται ανάμεσα στους Godspeed You! Black Emperor στους Sigur Ros, στους Explosions in the Sky αλλά και στους God is An Astronaut. Αυτό που τους πριμοδοτεί είναι σίγουρα οι στίχοι, πέρα από την ταξιδιάρικη και μελαγχολική μουσική.

Μέχρι στιγμής έχουν κυκλοφορήσει 2 ολοκληρωμένους δίσκους: το 2007 το Elegies To Lessons Learnt και το 2010 το He Who Saw The Deep. Εκτός των δίσκων, έχουν κυκλοφορήσει και διάφορα Singles και Ep όπως το πολύ καλό Progress Reform το 2006.


Στις 7 Μαϊού του 2012 ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν τον 3ο δίσκο τους, The Shallows , που αποτελείται από 9 τραγούδια. Σε αυτό το δίσκο πειραματίζονται περισσότερο με τον ήχο τους χρησιμοποιώντας αναλογικά synthesizers και καταφέρνουν να δώσουν έναν τόνο μελαγχολίας (βοηθάει πάντα και η τόσο χαρακτηριστική φωνή του David Martin). Ξεχωρίσαμε, ήδη, το τραγούδι Mnemosyne, από το ομώνυμο single,


αλλά και το Beacons και το Reykjavik.


Μπορείτε να προ-παραγγείλετε το νέο τους album από εδώ και να πάρετε ένα μικρό δείγμα της νέας τους δουλειάς εδώ!
Το επίσημο site τους: http://www.iliketrains.co.uk/
και η last.fm σελίδα τους: http://www.last.fm/music/iLiKETRAINS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου