Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011

Midas Fall

BMidas Fall..(αγαπάμε!)
Τους ακούσαμε live στη Θεσσαλονίκη μαζί με τους Πολωνούς Tides from Nebula και τους δικούς μας Sleepstream.
Η μπάντα μας κέρδισε με το που ακούσαμε τη μαγευτική φωνή της Elisabeth Heaton. Μια φωνή, με αξιοσημείωτη αίσθηση του βάθους, που πλαισιώνεται από τις μελωδικές κιθάρες και τα τύμπανα. Η συνταγή πέτυχε: ατμοσφαιρικοί , μελαγχολικοί ήχοι μας ταξιδεύουν ακόμα.
Οι Midas Fall σχηματίστηκαν το 2008 στο Εδιμβούργο και μετά τη σύναψη συνεργασίας με την ανεξάρτητη αγγλική Monotreme Records έχουν πλέον ως βάση τους το Μάντσεστερ.
Η μουσική τους συγκαταλέγεται ανάμεσα σε post-rock, progressive rock, indie rock και ambient ήχους.
To πρώτο τους άλμπουμ "Εleven. Return and Revert" κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2010 και περιλαμβάνει 10 τραγούδια, το ένα καλύτερο από το άλλο, όπως για παράδειγμα το Movie screens, που ανοίγει και το δίσκο, το Nautical song, το Century, το 17..
Όπως ήταν αναμενόμενο, ο δίσκος έχει πάρει πολύ καλές κριτικές και ψηλές βαθμολογίες.
Ακούστε και θα καταλάβετε..

Nautical Song

Bright lights will harm no-one

Τους παρομοίασαν με ονόματα όπως οι Radiohead, οι Explosions in the sky, πο Bat for lashes και οι Portishead. Όμως, είναι πολύ νωρίς για τέτοιες συγκρίσεις, ας αρκεστούμε στο ότι ίσως έχουν επιρροές από μπάντες τέτοιου βεληνεκούς.

Το 2012 (9 Ιανουαρίου) θα κυκλοφορήσουν και το πρώτο τους Εp με τίτλο "Αs our blood seperates" και ήδη έχουμε ξεχωρίσει το κομμάτι Hurt.

Καλή ακρόαση !

bonus track: Movie screens (accoustic)Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου