Όσο η post-rock διάθεση δε μας εγκαταλείπει λοιπόν, ανακαλύπτουμε και "νέες" μπάντες που σύντομα συγκαταλέγονται στις αγαπημένες μας.
Περί "Glass America" ο λόγος, το σχήμα από τη Μασαχουσέτη που σχηματίστηκε το 2008 και είχε ως αρχικό όραμα την απόρριψη των στερεότυπων δομών που χαρακτηρίζουν την post-rock μουσική. Ο στόχος των Glass America ήταν απλά να δημιουργήσουν έναν πρωτότυπο ήχο που θα ενσωμάτωνε τα καλύτερα στοιχεία της ατμοσφαιρικής και ορχηστρικής μουσικής χωρίς να αναγκάζεται να υποκύπτει σε διάφορες must be μουσικές κατευθύνσεις.
Όπως αναφέρει και σε μία συνέντευξη ο John Mirisola , ο κιθαρίστας του γκρουπ, επέλεξαν εσκεμμένα να αφιερωθούν σε περισσότερο ορχηστρικούς ήχους και να μην ενσωματώσουν τόσους πολλούς στίχους στη μουσική τους, καθώς αυτοί συχνά υπαγορεύουν στον ακροατή το πώς θα πρέπει να αισθάνεται. Οι Glass America όμως επιζητούν μια πιο ενεργητική και διαδραστική σχέση από τους ακροατές τους.
Το 2008 υπογράφουν με την Driven Records και το 2009 κυκλοφορούν το πρώτο τους album με τίτλο Redivivus. Σε αυτό το δίσκο πραγματεύονται την ελπίδα που υπάρχει στη ζωή τους σε κάθε περίσταση .
Εμείς έχουμε ξεχωρίσει το κομμάτι Τhe city no longer deserted
Μέσω last.fm μπορούμε να κατεβάσουμε δωρεάν το τραγούδι A voice from behind.
Για την προώθηση του 2ου του album κυκλοφόρησαν και το πρώτο τους Εp που φέρει τον τίτλο Darkly και διανέμεται δωρεάν από την ιστοσελίδα noisetrade. Περιέχει 4 από τα 11 κομμάτια του 2ου δίσκου.
Έχουμε αγαπήσει από την αρχή το κομμάτι Swell
O δεύτερος τους δίσκος με τίτλο Fathom κυκλοφόρησε στις 22 Νοεμβρίου του 2011 και μπορείτε να τον αποκτήσετε και μέσω του bandcamp του συγκροτήματος. O δίσκος έχει ηχογραφηθεί μόλις μέσα σε 18 μήνες και όμως καταφέρνει να μας μεταδώσει την ενέργεια μιας live συναυλίας μιας μπάντας που δημιουργεί μουσική για τουλάχιστον 10 χρόνια. Ξεχωρίζουν τα κομμάτια "Still" και "Swell" αλλά θα αγαπήσετε αμέσως τα τραγούδια "Τhe Veil" και "Canals"
Μαθαίνουμε μερικά ακόμα στοιχεία για το σχήμα και στην συνέντευξη τους στα αγγλικά εδώ.
ΥΓ: Τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο..
Radart και Glass America, και οι 2 αγαπάμε το Bloodbuzz Ohio των National ;)