Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Four Tet- Lion (Jamie xxx)

B

Ο Jamie από τους XX remix-άρει το Lion των Four Tet, λίγο καιρό μετά το remix του τραγουδιού Angels των xx από τον Four Tet.

  Lion (Jamie xx remix) by Four Tet

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

SOHN- The Wheel

B

SOHN: πρόκειται για έναν Λονδρέζο -πλέον κάτοικο Αυστρίας- μουσικό παραγωγό που ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το πρώτο του EP στις 5 Νοεμβρίου μέσω της Aesop. Εδώ και ένα μήνα ακούμε το πρώτο του signle, The Wheel, που κυριολεκτικά μας έχει πάρει τα μυαλά. 
Εις αναμονή!



Ακούστε και το Red Lines.. 



The Rubens

B

Συνεχίζουμε αυστραλιανά! με την τετραμελή μπάντα από το Σίδνεϊ. Σχηματίστηκαν το Φεβρουάριο του 2011 και οι επιρροές τους  μεταξύ άλλων είναι οι Black Keys, οι Rolling Stones και οι Jimi Hendrix Experience. Είναι μια μπάντα κατεξοχήν blues & soul. Ίσως η αυστραλιανή εκδοχή των Kings Of Leon.
Μέχρι στιγμής ξεχωρίζουμε το τραγούδι My Gun, από τον πρώτο ομότιτλο δίσκο τους που τώρα κυκλοφορεί στην Αυστραλία/ Νέα Ζηλανδία από την Ivy League Records.


  THE RUBENS: My Gun by Ivy League Records

Facebook
Last.fm

*Sounds like: The Black Keys, Kings Of Leon, Cold War Kids

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Circassian- Procrastinational

B
Μάθαμε για τους Circassian από το Music Alliance Pact του Οκτωβρίου και είπαμε να τους ψάξουμε λίγο περισσότερο.  Πρόκειται για το κουαρτέτο που δημιουργήθηκε το 2008 στην Αθήνα και ο ήχος του είναι μια μίξη ανατολίτικων παραδοσιακών ήχων παιγμένων με "δυτικά" όργανα και αρκετής ψυχεδέλειας. 
Τον Ιανουάριο του 2011 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP, S/T με τρία τραγούδια:
  1. Greetings To The Guns
  2. Rashidun Caliphate Surf
  3. Semantics Pt.1 


Και το Σεπτέμβριο του 2012 κυκλοφόρησαν μέσω της Spinalonga Records το δεύτερο τους EP, Procrastinational, με τρία τραγούδια και αμέσως μας άρεσε το Eastern Patterns (!) :

  1. Eastern Patterns
  2. Old Man Hollow
  3. Sally

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Einar Stray - For The Country

B

Ο Einar Stray είναι η δεύτερη ανίχνευση μας στους Νορβηγικούς ήχους μετά τους Your Headlights Are On. Πρόκειται για έναν 22-χρονο που το 2011 κυκλοφόρησε το πρώτο του δίσκο Chiaroscuro και ο ήχος του μπορεί να χαρακτηριστεί από experimental μέχρι και post-rock.



Στις 12 Οκτωβρίου κυκλοφόρησε και το πρώτο του EP, For The Country, μέσω της Sinnbus με 4 κομμάτια:
  1. Envelope
  2. For The Country
  3. Teargas & Plateglass
  4. Caressed (edit)






Official Site
Facebook page

RΠR- Autumn Leaves

B
Ο RΠR, ιδρυτικό μέλος των Keep Shelly In Athens, κάνει και προσωπικές δουλειές. Κυκλοφόρησε τώρα το EP  Autumn Leaves, με 2 ατμοσφαιρικά downtempo κομμάτια:

  1. Kappa Psi Lamda
  2. Mount Lycabetus


Είναι διαθέσιμα για δωρεάν downloading, εδώ!

Παλιότερα είχε mix-άρει το δίσκο του Σκωτσέζου Ian Morisson, Trust The Sea To Guide Me, δημιουργώντας ένα μοναδικό, θα έλεγε κανείς, καλοκαιρινό αποτέλεσμα, φυσικά πολύ κοντά στον ήχο των KSIA.


Αλλά και αυτό το καλοκαίρι κυκλοφόρησε σε remix το κλασικό τραγούδι It's A Blue World, της Ella Fitzgerald, το οποίο δούλευε παράλληλα με τον πρώτο δίσκο των KSIA.
RΠR - It's A Blue World ( Feat. D-Ver)

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Soda Fabric- Antonia

B

Soda Fabric: το τρίο από το Ισραήλ, που υποστηρίζει ότι κατάγεται από την Ατλαντίδα, ετοιμάζει την κυκλοφορία του πρώτου τους EP, Οn The Beach, και πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε το τραγούδι Antonia.
Dreamy και συνάμα post-punk ήχοι, και στίχοι που μιλάνε για μεγάλα ταξίδια και αγάπες παλιές. 



* Sounds like: French Films



Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

We Are The Physics- Napoleon Loves Josephin

B
Η τετραμελής indie, new wave- punk μπάντα από τη  Γλασκόβη της Σκωτίας, μετά την κυκλοφορία του πρώτου της δίσκου We Are The Physics Are OK At The Music το 2008, ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει στις 22 Οκτωβρίου 2012 το δεύτερο τους δίσκο, Your Friend, The Atom . 
Το καλοκαίρι πήραμε μια πρώτη γεύση από τον επερχόμενο δίσκο με το τραγούδι Goran Ivanisevic (ναι, το όνομα του γνωστού Κροάτη τενίστα, που το 2001 νίκησε το Wimbledon)




Πριν 10 μέρες κυκλοφόρησαν ακόμα ένα τραγούδι από το δεύτερο δίσκο με το "πιασάρικο" τίτλο, Napoleon loves Josephine κυκλοφορώντας και το videoclip του τραγουδιού. 

Official site
Facebook
Last.fm

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Seams

B
(Photo:Owen Richards)

O Λονδρέζος Seams (Jami Welch), που τώρα ζει και δημιουργεί στο Βερολίνο, είναι ένας  ανερχόμενος καλλιτέχνης ηλεκτρονικής μουσικής που δημιουργεί μοναδική μουσική με samples και ήχους από τον κόσμο γύρω του.
Μας τράβηξε την προσοχή το κομμάτι Nachtmusik που ανήκει στον πρώτο του δίσκο (EP), Tourist, του 2010 μέσω της Pictures Music.



                                  


  Με την ίδια εταιρεία κυκλοφόρησε και το Single, Focus Energy/ Motive Order, τον Ιούλιο του 2011.





Πρόσφατα υπέγραψε στην Full Time Hobby και κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2012 το δίσκο Sleeper. 



*Sounds like: Gold Panda, Four Tet

Twin Cabins / Rushmore

B

Twin Cabins λέγεται το project του Nacho Cano, ενός Μεξικανού παραγωγού και στιχουργού. Ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική σε νεαρή ηλικία και στην εφηβεία του άρχισε να ηχογραφεί τη μουσική του. Ήχος άλλοτε indie- και dream pop, άλλοτε chillwave και ενίοτε shoegaze ή surfrock. 
Τον Αύγουστο του 2012 κυκλοφόρησε ψηφιακά το δίσκο I'm sure που μπορεί κανείς να τον ακούσει  από την bandcamp σελίδα του και να τον κατεβάσει από την soundcloud σελίδα του!

Μας άρεσε πολύ το Cool Kids (οι κιθάρες αρχικά θυμίζουν Motorama)


αλλά και το  κομμάτι Laika, που συμπεριλήφθηκε στην playlist του γνωστού birp.fm. για τον Σεπτέμβριο του 2012.



Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Dozen Draft

B



Dozen Draft λέγεται το project του Μπάμπη Μπόζογλου από τη Βέροια. Τον ανακαλύψαμε πρώτα  στον Sound Injections και μας έκανε εντύπωση γιατί περιέγραφε τη μουσική του tropical pop και hypnagogic pop, χαρακτηρισμοί που σπάνια συναντά κανείς. Φανταστείτε την έκπληξη μας, όταν καταλάβαμε ότι  βρίσκεται τόσο κοντά μας.
Το project Drozen Draft ξεκίνησε το χειμώνα του 2011 και στη μουσική του κυριαρχούν κιθάρες, ντραμς, φωνητικά και samples, τα περισσότερα από τα οποία γίνονται από τον ίδιο. 




Το κομμάτι που τράβηξε αρχικά την προσοχή μας, είναι το Nevertheless :



αλλά και το cover  στο κομμάτι Hello Hammerheads του Caribou


Τα περισσότερα κομμάτια του μπορείτε να τα κατεβάσετε δωρεάν από την soundcloud σελίδα του. 

Δώστε και λίγη προσοχή στην  Somehow Ecstatic Records και στο project One Day Series, εκεί θα βρείτε και το νέο δίσκο του Dozen Draft. 

Μπορείτε να διαβάσετε και  μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη του στον M. Hulot στο ough.gr!

 Facebook page

Generationals - Sale City

B

Generationals: λέγεται το indie pop ντουέτο των Ted Joyner και Grand Widmer από την Νέα Ορλεάνη.  Τους μάθαμε και τους αγαπήσαμε με το When They Fight, They Fight από το δίσκο Con Low του 2009, 






αλλά και το .με το Ten, Twenty, Ten  στο δίσκο Actor Caster του 2011,





Έχοντας κυκλοφορήσει ήδη τα δύο άλμπουμ: Con Low το 2009 και το Actor Caster το 2011 αλλά και το  EP Trust το 2010, κυκλοφόρησαν πριν μερικές μέρες το δεύτερο τους EP Lucky Numbers που  περιλαμβάνει τα εξής 3 τραγούδια:

  1. Lucky Numbers 
  2. Hazel House
  3. Sale City 


official site
Facebook page
Last.fm

*Sounds like: Belle& Sebastian, Gardens& Villa, Neon Indian

Steazy Ray Vibes- Empty City

B

Steazy Ray Vibes λέγεται το project του Dan Casey, ή αλλιώς Yalls. Έχει κυκλοφορήσει μόνο ένα τραγούδι,  το Empty City (demo). indie ροκ μελωδία, αέρινα φωνητικά που μοιάζουν στους xx

Κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2012 αλλά μόλις τώρα ανιχνεύτηκε από τα ραντάρ μας ;). 




Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Toro Y Moi - Anything In Return

B

Τον τρίτο του δίσκο πρόκειται να κυκλοφορήσει ο Toro Y Moi (aka Chaz Bundick) στις 22 Ιανουαρίου του 2013 από την Carpark

Θα περιλαμβάνει τα εξής κομμάτια: 
  1. Harm In Change
  2. Say That
  3. So Many Details
  4. Rose Quartz
  5. Touch
  6. Cola
  7. Studies
  8. High Living
  9. Grown Up Calls
  10. Cake 
  11. Day One
  12. Never Matter
  13. How's It Wrong








Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Girls Names- The New Life

B





Girls Names: Το τρίο από το Μπέλφαστ της Ιρλανδίας κυκλοφόρησε το 2011 τον πρώτο τους δίσκο Dead To Me (LP) μέσω της Tough Love στην Ευρώπη και της Slumberland στην Αμερική. Ένας δίσκος που ακούγεται από την αρχή ως το τέλος με την ίδια ευχαρίστηση αλλά ξεχωρίζουν το Nothing More To Say, το Bury Μe και φυσικά το Lawrence.



Στις αρχές του 2013 ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν το δεύτερο δίσκο τους και μια πρώτη γεύση παίρνουμε με το πρώτο single του δίσκου, The New Life. Θα είναι 12" και θα κυκλοφορήσει στις 12 Νοεμβρίου από τις ίδιες δισκογραφικές. Στη Β' πλευρά θα περιλαμβάνει ένα remix του ίδιου τραγουδιού από τον JD Twitch.
Το The New Life είναι ένα 7-λεπτό τραγούδι που ξεκινώντας μας δίνει την αίσθηση ροκ κομματιού βγαλμένο από τα 90s ενώ τελειώνοντας μας παρασύρουν κύματα ψυχεδελικού ροκ. Να σημειωθεί ότι το τραγούδι κλιμακώνεται σιγά σιγά, οπότε αξίζει να δείξουμε υπομονή μέχρι το τέλος.




Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Lowlakes - Cold Company

B


















Lowlakes  ονομάζεται η τετραμελής μπάντα που σχηματίστηκε το 2009 στη Μελβούρνη από τις στάχτες του συγκροτήματος The Moxie. Αποτελείται από τους Bill Guerin (bass), Jack Talbot (drums), Thomas Snowdon (guitars,vocals) & Brent Monaghan (guitar).



Ο ήχος τους είναι σαγηνευτικός, ατμοσφαιρικός, σκοτεινός και μελαγχολικός, καθώς παντρεύουν στοιχεία shoegaze, alternative και dream pop μουσικής. Αν τους ακούσεις, σε συναρπάζει αμέσως η αιθέρια φωνή του Thomas Snowdon, κάτι ανάμεσα σε Antony Hegarty (Antony & The Johnsons), Matt Berninger (The National), Jeff Backley και Jonsi (Sigur Ros). 
Κυκλοφόρησαν το πρώτο τους ομότιτλο ΕP το Μάρτιο του 2012 μέσω της Kunsthaus, το οποίο περιέχει 4 τραγούδια:

  1. Song For Motion
  2. Arctic House
  3. Catch The Breeze
  4. Buffalo



Έχει κυκλοφορήσει ήδη και το single, Cold Company, του επερχόμενου πρώτου τους LP, που θα κυκλοφορήσει στις αρχές του '13.


Μέχρι στιγμής οι Lowlakes εμφανίζονται μόνο στην Αυστραλία και την Αμερική, αλλά είναι θέμα χρόνου να τους απολαύσουμε σύντομα και κάπου στην Ευρώπη!

Bandcamp

Sounds like: Foals, The xx, Wild beasts

We.own.the.sky- The Glass/ Nails EP

B




Και εκεί που λες, ότι έχεις ξεπεράσει φέτος τη "φάση" post-rock γενικά, οι we.own.the.sky εξ' Αθηνών που τόσο αγάπησες πέρυσι, ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν σύντομα το πρώτο τους EP Τhe Glass/ Nails.
Θα περιλαμβάνει 6 τραγούδια, μεταξύ των οποίων και το αγαπημένο μας Blue 88 :


  1. Raindrops And Oceans
  2. Alterecho
  3. Blue 88
  4. A Stain Of Ink- Part I
  5. A Stain Of Ink- Part II
  6. A Stain Of Ink- Part III


Πόσες φορές δεν ακούσαμε το Blue 88, να σας θυμίσω τον περσινό ενθουσιασμό .

Πριν 10 μέρες κυκλοφόρησε και το επίσημο videoclip του Raindrops And Oceans
















 Εν αναμονή της επίσημης κυκλοφορίας του δίσκου και γιατί όχι κάποιο κοντινό live @ Θεσσαλονίκη!

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Bat For Lashes- All Your Gold (Hercules & Love Affair Remix) updated!

B






Πριν μια εβδομάδα περίπου η Bat For Lashes (aka Natasha Khan) κυκλοφόρησε το τρίτο τραγούδι του επερχόμενου δίσκου της, All Your Gold, και σήμερα έχουμε και το πρώτο remix του τραγουδιού από τους Hercules & Love Affair ! Φανταστικό πιάνο, groovy ρυθμοί και η μοναδική φωνή της Natasha Khan δημιουργούν αυτή την πιο club-άτη εκδοχή του τραγουδιού.




Και το επίσημο videoclip του τραγουδιού,όπου η ίδια η Bat For Lashes χορεύει στην παραλία !




Broke For Free - The Gold Lining (new single)

B










Broke For Free ονομάζεται το project του Καλιφορνέζου μουσικού Tom Cascino. Ο ήχος του περιέχει από ακουστικές κιθάρες και αέρινα synths μέχρι δυνατά beats και αρκετή chillwave διάθεση. Το 2009 είναι η χρονιά του, καθώς πιάνει για πρώτη φορά στα χέρια του ένα MPC και αρχίζει να δημιουργεί μουσικές. Δέχεται επιρροές από καλλιτέχνες όπως Mylo, Hieroglyphics, Tycho αλλά και Radiohead.

Έχει κυκλοφορήσει αρκετές δουλειές όπως το Synonymy τον Απρίλιο του 2010,  το Slam Funk τον Σεπτέμβριο του 2010, το Thank You Electronics τον Οκτώβριο του 2010 που περιέχει remixes γνωστών μας τραγουδιών (βλ. Creep- Radiohead, Earth, Wind & Fire- Let's Groove κ. α).



Τον Ιανουάριο του 2011 κυκλοφορεί το Directionless (ep) , το Something τον Ιούλιο του 2011, το Broken Remixes vol. 1 επίσης με remixes γνωστών τραγουδιών, το Grass Hop τον Ιανουάριο του 2012, το Layers τον Απρίλιο του 2012,

  As Colorful As Ever by Broke For Free

το Leaf τον Αύγουστο του 2012.



Και τέλος το Σεπτέμβριο του 2012 κυκλοφόρησε το Single The Gold Lining του επόμενου του EP Gold Can Stay, που θα κυκλοφορήσει το Νοέμβριο.


Τις περισσότερες κυκλοφορίες τους μπορεί κανείς να τις κατεβάσει δωρεάν από την bandcamp ή/και τη soundcloud σελίδα του!
Έχει δανείσει τη μουσική σου σε διάφορα διαφημιστικά σπότ γνωστών εταιρειών όπως η Nike, Converse, GQ, Penguin Books, Go Pro, ESPN Games, Leap Motion, 2012 Olympic Games κ.ά 


(Broke For Free- Something Elated διαφημιστικό spot της Converse)

*Sounds like: Gold Panda, Ratatat, Caribou, Four Tet

Last.fm 
Facebook page
Soundcloud
Bandcamp