Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

You Wont

B
You wont λέγεται η τελευταία μουσική ανακάλυψη που ενθουσίασε τα rad-a-rt μας. Folk ήχοι που θυμίζουν αρκετά πρώιμες δουλειές του Bob Dylan.
You wont: Το ντουέτο από τη Μασαχουσέτη, το οποίο αν και "βρίσκεται" δημιουργικά πάνω από 10 χρόνια, αποφασίζει να κυκλοφορήσει το πρώτο της άλμπουμ με τίτλο Skeptic Goodbye μόλις το 2010 και μας πείθει ήδη από το πρώτο τραγούδι να ανοίξουμε τα ηχεία μας μέχρι τέρμα.






Μπορείτε να να αποκτήσετε όλο το δίσκο εδώ.

Καλά κολλήματα!


Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

My wet calvin

B

Ένα από τα τελευταία σήματα που δέχθηκε το rad-a-rt ήρθε από την Αθήνα και συγκεκριμένα από τους My wet calvin (την μπάντα του Άρη και του Λεωνίδα). Ο ήχος τους συγκαταλέγεται ανάμεσα στη shoegaze, την pop και την ηλεκτρονική μουσική. Χρησιμοποιούν πολλά αναλογικά όργανα για να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα, που δεν είναι άλλο παρά ένας ψηφιακός lo-fi ήχος.
Επέλεξαν το όνομα τους διαλέγοντας τυχαία τις λέξεις από ένα λεξικό και συνήθως παρουσιάζονται στα live τους μεταμφιεσμένοι. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τη μουσική τους, εδώ. Μέχρι και πέρυσι το Φεβρουάριο, που κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο "All great events" από την Archangel, μοίραζαν χέρι με χέρι τη δουλειά τους στα live. Το καλοκαίρι του 2011 κυκλοφόρησαν, αυτή τη φορά από την Just Gazing Records το " I don't want to sing these things anymore". Μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν ένα δείγμα της πρώιμης δουλειάς τους μέσω του last.fm.

Η πρώτη και τελευταία μας μουσική συνάντηση έλαβε χώρα στο φετινό Reworks της Θεσσαλονίκης, όπου ενθουσίασαν το κοινό με τους δυνατούς τους ήχους. Μπορείτε να πάρετε μια γεύση εδώ:

Καλή ακρόαση!

My Wet Calvin - 2 Star Hotel Room.mp3

03 bess mcneal.mp3

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Human Tetris

B


Αν έχετε ήδη αγαπήσει το φαινόμενο από τη Ρωσία που ακούει στο όνομα Motorama, ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε ακόμα μια μοσχοβίτικη μπάντα. Πρόκειται για τους Human Tetris, την 4μελή μπάντα που εμπνεύστηκε το όνομα της από το ομώνυμο γιαπωνέζικο tv show. Σχηματίστηκε το Νοέμβριο του 2008 και χαρακτηρίζεται από post-punk ήχους. Μουσικοί κριτικοί ανά τον κόσμο αμφιβάλλουν για το αν θα πρέπει να τους προσδώσουν ηχητική ταύτιση με τους Joy Division ή μίμηση των Motorama. Μάλλον , δεν είναι τίποτα από αυτά, απλά πρέπει να παραδεχτούμε ότι η ρώσικη indie σκηνή φωνάζει επιτέλους παρών!

Το 1ο τους Εp κυκλοφόρησε μέσα στο 2009 με τον ομώνυμο τίτλο και το ακούς ξανά και ξανά! Επιτρέψτε μου να ξεχωρίσω το αγαπημένο Baltic Sea

Συνέχισαν το 2010 με το 2ο τους EP με τον τίτλο Soldiers και κυκλοφόρησαν και το 1ο τους single με τίτλο Things I don't need.



Το 2011 κυκλοφόρησαν το 2ο τους single Silver Tears, οποίο μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν εδώ (μέσω last.fm), το οποίο αποτελεί προάγγελο του πρώτου τους LP που αναμένεται να κυκλοφορήσει πιθανά μέσα στο 2011.
Διαβάστε και μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη τους (αγγλικά) εδώ!